Laagste prijs!
Thrustmaster brengt T818 uit. Een Direct Drive racestuur

Thrustmaster komt met Direct Drive racestuur

GamesGames

Thrustmaster heeft zijn eerste direct drive racestuur aangekondigd en zet daarmee, wat simracen betreft, in op een andere doelgroep. In vergelijking met een force feedback racestuur kan het nieuwe stuur van Thrustmaster, de T818, een koppel halen van 10Nm. Dit op een constant niveau. Het voordeel van een direct drive stuur is een gedetailleerder gevoel.

Quick Release

Een nieuwe verbetering is het quick release systeem van de T818. Met deze hint lijkt Thrustmaster ook aan te geven dat er een nieuwe serie aan stuurwielen komt. Er is namelijk voor de T818 een losse adapter nodig om de oude stuurwielen te bevestigen. We zijn benieuwd hoe dit in de praktijk gaat en of het plastic van de oude stuurwielen het gaat houden na verloop van tijd.

Led

Aan de voorkant op de wheel base zelf zit ook een ledstrip en ontwikkelaars van racegames kunnen deze rgb-strips aansturen. Het meest voor de hand liggend zal de RPM zijn, maar het knipperen van deze leds als de pit limiter erop staat zal ongetwijfeld worden toegepast.

Compatibiliteit

De juidige versie van de T818 zal enkel voor PC games geschikt zijn. Of er ook plannen zijn om een versie uit te brengen voor de consoles, zoals Fanatec dat heeft, is nog gissen.

Prijs

De Thrustmaster T818 wordt geleverd voor een bedrag van 650,- euro. Hiervoor krijg je enkel de wheel base. Accessoires zoals het stuur zelf, pedalen of een montage kit voor het bureau (gebruik liever een racestoel hiervoor) worden niet meegeleverd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Kom regelmatig terug voor het laatste nieuws, tips & tricks en DIY guides op het gebied van simracing.

Fanatec DD1 vs DD2

In de wereld van racesturen en sim racing zijn er veel verschillende merken en modellen om uit te kiezen. Een...

Fanatec Podium DD1 vs DD2