Laagste prijs!
Banner Populaire Twitch Kanalen Simracing

Populaire sim racing Twitch kanalen

GamesGames

Wat is Twitch?

Waarschijnlijk is het overbodige info. Maar eerst even kort wat Twitch is. Twitch is een live streaming dienst waar vele kanalen zijn waar over specifieke onderwerpen gestreamd en gecommuniceerd wordt. Zie het als een voetbalstadion waar twee teams het tegen elkaar opnemen en waar het publiek zijn mening ook geeft tijdens de live wedstrijd. Op Twitch doen we dat digitaal. 

En omdat we bij racestuurkopen.nl vooral geïnteresseerd zijn in race games en online sim racing, duiken we ook vaak streams over dit onderwerp in. In deze blog geven we jullie een aantal tips over kanalen waar we zelf graag komen. We hebben er nu even vijf voor je uitgelicht.

/iRacing – 714K volgers

Als je net als ons gek bent op sim racing dan is iRacing een absolute topper. De races die zij organiseren benaderen de werkelijkheid zo goed dat wij er heel blij van worden. Want je moet net als in de echte racewereld je licentiepunten verdienen. Door goed en netjes te rijden en steeds beter te worden verdien je dus letterlijk je licentie bij elkaar. Op het Twitch kanaal van iRacing kan je in ieder geval de kunst van de mannen en vrouwen die het echt kunnen alvast wat afkijken. Ook kan je er tips en tricks vinden van andere fanatieke sim racers. Uiteraard gaat er niets boven zelf racen, maar mocht je toch wat tijd over hebben dan raden wij je zeker aan wat tijd door te brengen op het iRacing kanaal.

Ga naar het iRacing kanaal

/MaxVerstappen – 184,9K volgers

En als we het dan over één van de grote meneren in de race wereld hebben dan mag de huidige wereldkampioen Formule 1 – Max Verstappen – natuurlijk niet ontbreken. Hij heeft sinds een jaar of twee zijn eigen kanaal op Twitch. Hij is zeker in Corona tijd een vaak geziene gast op iRacing. Tegenwoordig is hij iets minder online maar dat mag de pret niet drukken, volg zijn kanaal en krijg een pingel wanneer hij online komt. Dus als je echt wilt weten wat er mogelijk is in sim racing dan moet je vooral af en toe naar onze Max kijken. Dan weet je gelijk weer welk race potentieel jij nog onbenut laat. Maar laat je hier vooral niet door demotiveren!

Ga naar het kanaal van Max Verstappen

/Porsche – 26,2K volgers

Dit mooie merk staat al decennia garant voor snelle sportwagens op de weg en is ook een hofleverancier van racewagens. Porsche heeft naast een aantal eigen race klasses zoals de Porsche RS klasse, de Porsche GT Cup, de Porsche Cayman Cup, de Porsche Boxster Cup en de Porsche 944 Cup ook supercars die deelnemen aan onder andere de 24 uur van Le Mans. Sterker nog, Porsche heeft tot nu toe als enige merk aan alle Le Mans wedstrijden tot nu toe meegedaan. Hopelijk zijn ze binnen afzienbare termijn ook onderdeel van de Formule 1. Genoeg historie en toekomst van dit op en top racemerk om ze ook op hun Twitch kanaal te volgen.

Ga naar het kanaal van Porsche

/Forza Horizon 5 – 611,7K volgers en /Assetto Corsa Competizione – 290,8K volgers

In ons lijstje mogen natuurlijk de grote games die online racen zo enorm populair hebben gemaakt niet ontbreken. We lichten twee van onze favorieten eruit. Forza Horizon staat al jarenlang met al haar uitgebrachte versies op eenzame hoogte. Al meer dan 10 jaar zijn miljoenen spelers verslingerd aan deze topgame op racinggebied. En na al die tijd valt er altijd nog wat te vertellen, leren of zien op hun Twitch kanaal met soms meer dan een miljoen volgers. Een relatieve nieuwkomer, maar zeker met de potentie om uit te groeien tot een topper zoals Forza, is Assetto Corsa Competizione. Knap om in het geweld van alle games een paar jaar geleden toch een plekje te bemachtigen in deze nog steeds groeiende markt.

Bekijk het kanaal van Forza Horizon 5 of Assetto Corsa Competizione

Gerelateerde nieuwsberichten

Kom regelmatig terug voor het laatste nieuws, tips & tricks en DIY guides op het gebied van simracing.

Welk racestuur past bij jouw speelstijl?

We begrijpen hoe belangrijk het is om het juiste racestuur te kiezen dat perfect past bij jouw speelstijl. Of je nu een fanatieke racer of een liefhebber bent, een goed racestuur kan je spelervaring naar een hoger niveau tillen. Maar…...

Banner Welke Past Bij Jouw Speelstijl

Welk Logitech racestuur is geschikt voor beginners?

Ben je een beginnende gamer die geïnteresseerd is in het betreden van de wereld van het simracen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost gaan we het hebben over welk Logitech racestuur het meest geschikt is…...

Banner Welk Logitech Racestuur Is Geschikt

Top 5 Logitech Racesturen

Welkom bij onze roundup van de “Top 5 Logitech Racesturen”! Het kiezen is niet altijd makkelijk, omdat elk stuur zijn eigen voor- en nadelen heeft en soms helpen de termen trueforce, drivingforce en force feedback ook niet mee....

Banner Top 5 Logitech Racsturen