Laagste prijs!
iRacing season update 2023 season 1

iRacing 2023 – Seizoen 1

GamesGames

iRacing komt normaal gesproken elk iRacing seizoen met een nieuwe update. Ook in dit nieuwe jaar komt iRacing aan de start van een nieuwe reeks seizoenen, met een leuke en grote update (hoewel de vorige update ook niet verkeerd was). Deze update heeft aan de kant van racestuurkopen.nl iets op zich laten wachten, maar we willen diegenen die het nog niet spelen dit item vooral niet onthouden.

Laten we maar direct beginnen met het beschrijven van de content die we hebben gekregen.

Algemene updates

Eerst wat algemene updates. Hier kunnen we vrij kort over zijn, maar toch eentje om uit te lichten en dat is de Active Reset. Hiermee kun je een reset uitvoeren op een bepaald punt. Crash je bijvoorbeeld in de voorlaatste bocht dan hoef je niet zoals voorheen je hele lap opnieuw te rijden, maar kun je op het punt voor de bocht weer beginnen. Zodoende verspeel je minder tijd op het circuit doordat je het sneller leert kennen.

Nieuwe auto’s & updates

In deze update hebben we ook weer nieuwe auto’s gekregen, althans we dienen ze natuurlijk nog wel even aan te schaffen maar dat is nu eenmaal het verdienmodel in iRacing.

BMW M Hybrid V8

Met deze nieuwe wagen nemen we direct afscheid van de LMP1 auto’s in iRacing, net als in het echt wordt de LMP1 vervangen door de LMDh wagens (oftewel Le Mans Daytona Hypercar). Deze nieuwe BMW heeft een twin-turbo V8 motor die 640hp kan produceren. Dat is nog zonder de Hybrid boost. Deze Hybrid boost technology verwijst dus naar Hypercar in de afkorting LMDh.

Mercedes-AMG W13 E Performance

Ook nieuw is de Mercedes-AMG W13 E Performance. Dit is de nieuwe variant van de eerder uitgebrachte W12. Wij hebben veel races gedaan met de W12 en het feit dat we na een klein jaar alweer een nieuwe wagen moeten aanschaffen geeft gemengde gevoelens. We hadden liever gezien dat we deze ‘update’ niet opnieuw hadden hoeven aangschaffen.

Desalniettemin is dit wederom een heerlijk wagen om een paar rondjes het circuit mee op te gaan.

Toyota GR86

Deze Toyota GR86 zou zomaar eens een populaire serie kunnen worden binnen iRacing. In de eerste plaats omdat dit een gratis auto is, waardoor je hem niet hoeft aan te schaffen. Maar ook vanwege zijn rijstijl. Die zou je kunnen vergelijken met de Mazda MX5 maar dan met meer power en grip, waardoor je de bochten meer kunt aanvallen.

Damage Model Dallara P217 LMP2 en GT3

Voor de Dallara P217 LMP2 en de gehele GT3 serie is er een nieuwe update van het Damage model.

Track updates

Het nieuw toegevoegde circuit in deze update is Circuit de Nevers Magny-Cours. Zoals de naam doet vermoeden is dit een Frans circuit dat gebruikt wordt voor GT World Challenge Europe en World SBK. Wat ons betreft een mooie toevoeging, zeker door de kenmerkende bochten en flow op dit circuit.

Updates bestaande tracks

Deze update komt ook met een nieuwere versie van Sebring waardoor de track weer lijkt op de huidige stand van zaken. Ook Virginia International Raceway heeft een update ondergaan. Deze track is opnieuw gescand met lasers en ook hierdoor weer helemaal bij de tijd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Kom regelmatig terug voor het laatste nieuws, tips & tricks en DIY guides op het gebied van simracing.

Welk racestuur past bij jouw speelstijl?

We begrijpen hoe belangrijk het is om het juiste racestuur te kiezen dat perfect past bij jouw speelstijl. Of je nu een fanatieke racer of een liefhebber bent, een goed racestuur kan je spelervaring naar een hoger niveau tillen. Maar…...

Banner Welke Past Bij Jouw Speelstijl

Welk Logitech racestuur is geschikt voor beginners?

Ben je een beginnende gamer die geïnteresseerd is in het betreden van de wereld van het simracen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost gaan we het hebben over welk Logitech racestuur het meest geschikt is…...

Banner Welk Logitech Racestuur Is Geschikt

Top 5 Logitech Racesturen

Welkom bij onze roundup van de “Top 5 Logitech Racesturen”! Het kiezen is niet altijd makkelijk, omdat elk stuur zijn eigen voor- en nadelen heeft en soms helpen de termen trueforce, drivingforce en force feedback ook niet mee....

Banner Top 5 Logitech Racsturen