Laagste prijs!
Beste racestoel 2022

Beste racestoel 2022

GamesGames

Hoe kies je nou de beste racestoel? Op die vraag geven wij antwoord. En om die vraag te beantwoorden is onder andere de ruimte in je kamer van belang, want hoe meer ruimte hoe beter de rig. Heb je een vaste kamer en hoef je je stoel niet te verplaatsen, dan kun je kiezen voor een vaste rig. Heb je eigenlijk geen ruimte maar kun je deze wel af en toe creëren voor je TV of computer, dan kun je beter uit de voeten met een inklapbare racestoel. Ja ook dit is mogelijk.

Maar niet alleen de ruimte is van belang bij het kiezen van de beste racestoel. Ook je huidige setup speelt een rol. Met de meeste Force Feedback racesturen kun je eigenlijk niet onjuist kiezen, voor Direct Drive racesturen is dit een ander verhaal. Door de kracht van deze sturen kom je met een relatief lichte rig niet weg. Hiervoor adviseren wij dan ook altijd een vast rig van het merk SimLab of Next Level Racing.

Als laatste speelt ook het zitvlak van de stoel een rol. De over het algemeen bekendere merken zoals bijvoorbeeld PlaySeat leveren bij de racestoelen ook een stoel. Voor setups van SimLab bijvoorbeeld geldt dit niet, hier kun je nagenoeg elke racestoel op monteren, wat je dus volledig naar jouw wensen kunt doen.

We gaan even uit van de volgende drie scenario’s

  • Je zoekt een racestoel voor een kleine ruimte
  • Je zoekt een instap racestoel, die een vaste plek heeft en waarmee je langere tijd achter elkaar kunt racen.
  • Je zoekt een racestoel voor Direct Drive racesturen.

Racestoel voor kleine ruimte

Als je weinig tot geen ruimte hebt, je stoel af en toe moet wegzetten en niet beschikt over een direct drive racestuur dan kunnen wij maar 1 stoel adviseren en dat is de PlaySeat Challenge. Deze inklapbare stoel kun je letterlijk met stuur en pedalen er nog aan wegzetten. Dat maakt dit wel de ultieme racestoel voor beperkte ruimtes.

Racestoel instapmodel

De PlaySeat Evolution is een racestoel die je prima kunt gebruiken voor Endurance races en dan te bedenken dat dit ook nog eens een betaalbare racestoel is. Eenvoudig opbergen zit er niet in, maar je kunt hem korter maken door de stoel in elkaar te schuiven. Houdt hier rekening mee bij de aanschaf!

Racestoel voor Direct Drive  

Een direct drive racestuur kan echte krachten nabootsen. Heb jij zo’n stuur, dan is het van belang dat je een stevige racestoel aanschaft. De volgende cockpits zijn dan de beste die je momenteel kunt kiezen. Sim-Lab racestoelen zijn daarnaast ook nog uit te breiden met wieltjes, waardoor je deze wat makkelijker kunt verplaatsen. Heb je de ambitie om later over te stappen naar een Direct Drive racestuur dan kan deze racestoel het overwegen nu al waard zijn. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Kom regelmatig terug voor het laatste nieuws, tips & tricks en DIY guides op het gebied van simracing.

Welk racestuur past bij jouw speelstijl?

We begrijpen hoe belangrijk het is om het juiste racestuur te kiezen dat perfect past bij jouw speelstijl. Of je nu een fanatieke racer of een liefhebber bent, een goed racestuur kan je spelervaring naar een hoger niveau tillen. Maar…...

Banner Welke Past Bij Jouw Speelstijl

Welk Logitech racestuur is geschikt voor beginners?

Ben je een beginnende gamer die geïnteresseerd is in het betreden van de wereld van het simracen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost gaan we het hebben over welk Logitech racestuur het meest geschikt is…...

Banner Welk Logitech Racestuur Is Geschikt

Top 5 Logitech Racesturen

Welkom bij onze roundup van de “Top 5 Logitech Racesturen”! Het kiezen is niet altijd makkelijk, omdat elk stuur zijn eigen voor- en nadelen heeft en soms helpen de termen trueforce, drivingforce en force feedback ook niet mee....

Banner Top 5 Logitech Racsturen